Home Rio 125 Malawi FAQ Links Contact Andere zelfbouwers

Tijdklok instellen voor een aquarium

Een tijdklok is bijna een noodzakelijke accesoire voor uw aquarium. Ze kosten tegenwoordig niet zoveel meer en het levert u een hoop voordelen op.


De aquariumbewoners, inclusief de planten zijn afhankelijk van een dagelijkse hoeveelheid licht en met een tijdklok kunt u precies bepalen hoeveel uren licht u geeft. Te weinig of juist te veel licht zal nadeligen gevolgen hebben voor uw aquarium. Zo zal te veel licht algen veroorzaken en de vissen weinig rust geven. Te weinig licht heeft ook invloed op de vissen maar ook de groei van de planten. Met een tijdklok hoeft u slechts eenmalig te bepalen hoeveel licht u wilt en het apparaat doet zijn werk. U hoeft dus niet meer bij te houden hoelaat u het licht heeft aangedaan en wanneer het weer uit moet. Buiten dat het voor u gemakkelijk is schept het ook regelmaat voor de vissen en planten.

Voor de vakantieperiode is het uiteraard ook zeer gemakkelijk. Zeker in combinatie met een autovoerder.

Voor het aantal uren licht wat noodzakelijk is kunt u het volgende artikel lezen: Het licht in een aquarium. U kunt er voor kiezen om ís ochtends het licht aan te doen en ís avonds weer uit, maar dan heeft u wellicht het minste profijt van uw aquarium. Dat zijn waarschijnlijk de uren dat u werkt. Indien uw aquarium niet op een licht plek staat kunt u er voor kiezen om het aquarium pas tegen de middag te verlichten. Zo kunt u nog genieten van de bak zodra u thuiskomt van het werk. Het licht in mijn aquarium gaat in elk geval pas om 23:00 uit zodat ik er zo lang mogelijk van kan genieten. Ik heb niet gemerkt dat dit een nadelige invloed heeft op de vissen.
Artikelen

Inrichten van een aquarium

Slakkenplaag

Tijdklok instellen

Autovoeder instellen

Belichting van een aquarium

Uw artikel hier??

Schrijf betaald een artikel!
Neem contact op voor de voorwaarden en onderwerpen. Heb je een goed idee, dan zijn deze ook welkom.

© Doe-het-zelf aquarium achterwand 2004-2020 | Cookies | Privacy