Home Rio 125 Malawi FAQ Links Contact Andere zelfbouwers

RIO 125

2 maanden na het inrichten van mijn aquarium kon ik een rio 125 op de kop tikken, inclusief onderkast. Tijd voor een nieuwe achterwand dus. Ik heb natuurlijk dezelfde wijze gebruikt als eerder, echter deze keer heb ik meer holletjes gemaakt. Ook is de filter en verwarming geintegreerd in de achterwand en dit was een behoorlijke klus.De nieuwe achterwand heeft een formaat van 78.5 * 48.5. De cijfers 1 t/m 6 geven de lokaties van de holletjes aan. Bij nummer twee kunnen de vissen er achter in en voor weer uit. De nummers 7 en 8 geven de invoer van de filter weer en 9 is de uitgang van de filter. In de plastic zak zit de filter die ik niet wilde bevuilen.

Na de lagen tegellijm en epoxyhars heb ik de wand in de bak gekit. Met behulp van piepschuim stroken tussen de achterwand en de voorzijde van de bak zorg ik ervoor dat de achterwand goed tegen de achterzijde van het aquarium wordt gedrukt. De filter heb ik ook weer vastgekit in het aquarium.

Het aanbrengen van de tegellijm was door de hoeveelheden holletjes een behoorlijke klus. Per laag deed ik er meer dan een uur over. Dit komt vooral door moeilijk bereikbare hoekjes. De hars was wat makkelijker op te brengen.

Ik heb de kit zo 3 dagen laten drogen.

Nu een week laten weken en dan kan het inrichten beginnen.

Het uitzoeken van het juiste stukje kienhout is een lastige klus, maar ik ben geslaagd. De achterwand lijkt nu heel erg grijs, maar is in het echt niet het geval. Ligt aan de belichting van de foto denk ik.

Alle nieuwe planten zijn "makkelijke" planten die relatief langzaam groeien. In de vorige bak veroorzaakte snel groeiende planten voor veel rommel op de grond (bladeren die te weinig licht kregen en afvielen). De Vallisneria spiralis is de enige snelgroeiende plant in de bak. De slierten zullen zich snel verspreiden van recht naar links boven aan de bak. Dit breekt dan ook weer wat licht.

Deze foto is trouwens opgemaakt uit 3 foto's en de overgangen van de foto's zijn niet subliem.Duidelijk te zien aan het linker hout.


Een update van de situatie van de achterwand zoals ie nu is (2-10-2005). Er is inmiddels wat alg op gegroeid en verder eigenlijk geen bijzonderheden. De populatie bestaat nu uit 3 Apist. Cacatuoides Double Red (1 m 2 v), 2 Ramarezi, 5 sumatraantjes, 3 Corrry sterbai, 3 algeneters (3 soorten), 4 zebravisjes.


Een uitvoerige beschrijving van de staat van de achterwand inclusief foto's en een extreme makeover....


Artikelen

Inrichten van een aquarium

Slakkenplaag

Tijdklok instellen

Autovoeder instellen

Belichting van een aquarium

Uw artikel hier??

Schrijf betaald een artikel!
Neem contact op voor de voorwaarden en onderwerpen. Heb je een goed idee, dan zijn deze ook welkom.

© Doe-het-zelf aquarium achterwand 2004-2020 | Cookies | Privacy