Home Rio 125 Malawi FAQ Links Contact Andere zelfbouwers

Malawi

Na ongeveer twee jaar een gezelschapsaquarium gehad te hebben werd het eens tijd om meer kleur te brengen in mijn aquarium. Na wat achtergrondinformatie te hebben ingewonnen moest het een Malawi-bak worden (Tanganyika was ook nog een optie). De hele bak moest dus over de kop en dit is dan ook een mooi moment om de achterwand dan ook eens goed te bekijken.De laatste maanden heb ik veel last gehad van penseel-alg. Kan iedereen overkomen maar blijft irritant. Het zit op de planten, achterwand en kienhout en dit was ook een mooi moment om daar wat aan te doen. Ik heb als eerste mijn oude Juwel60 gepakt en daar het water in gedaan. Vissen overgezet en pomp en verwarming aan. Daarna de hele bak leeggepompt en een aantal dagen laten drogen.

Na een aantal dagen ben ik met een ruwe borstel over de wand gegaan om de alg te verwijderen. Dit lukt helaas niet helemaal maar het ziet er een stuk beter uit.

Het is goed te zien dat de achterwand zich goed heeft gehouden. De kleur is goed en het ziet er goed en stevig uit.

Hier een foto met wat opgedroogd alg.

op sommige plekken waar ik de hars niet goed heb aangebracht is wel wat schade te zien. Er zitten nog een paar andere plekjes op de wand en die zitten op plekken waar ik moeilijk met de epoxyhars kon komen. Voordeel is dat je die dus ook bijna niet ziet!

Eerst de stenen (kenia rock) gestapeld en daarna met fijn zand (0.5 - 1.0 mm) de bodem bedekt.

Ik heb het zo 1 week laten staan om de bak te laten werken. Regelmatig de Ph waarden gecontrontroleerd en dit zonodig aangepast. De Ph-waarde is nu rond de 7.8 .


Na een week wat anubia geplaatst en een aantal dagen later de eerste vissen geplaatst.


Ik had 3x een worp van de kersebuiken gehad (+/- 25 visjes) en deze heb ik via marktplaats weggegeven. Ook o.a. de grote Pleco van 25 cm heb ik via dit medium gratis aangeboden.De vissen die ik heb overgehouden heb ik als eerste geplaatst. 3 corry's, 2 l-nummers, 1 kogelvisje (dwarf pufferfish), 1 verdwaald zebravisje.


De volgende chicliden heb ik toegevoegd:
- Pseudotropheus demasoni
- Labidochromis caeruleus
- Julidochromis marlieri
Dit is wel het absolute maximum voor mijn aquarium.
Op deze foto staan ze alledrie.


Artikelen

Inrichten van een aquarium

Slakkenplaag

Tijdklok instellen

Autovoeder instellen

Belichting van een aquarium

Uw artikel hier??

Schrijf betaald een artikel!
Neem contact op voor de voorwaarden en onderwerpen. Heb je een goed idee, dan zijn deze ook welkom.

© Doe-het-zelf aquarium achterwand 2004-2020 | Cookies | Privacy